Bookflix - Especial 8M

El dia 8 de març és el Dia Internacional de les Dones, està reconegut per l'Organització de les Nacions Unides (l'ONU). Aprofitant aquesta diada, us portem un Bookflix especial dedicat al 8M. Amb suggeriments de la talla de:


- Robert Marc Friedman - Proyecto Meitner: Una historia de la ciencia y la tradición.

Qui recorda avui a Lise Meitner? Malgrat ser una de les persones que va descobrir la fissió nuclear, el seu llegat ha romàs en un segon pla fins ara. Dona, científica i mongeta, va fugir de l'Alemanya nazi i es va refugiar a Suècia. En 1944, l'únic guardonat amb el Premi Nobel pel descobriment de la fissió seria el seu estret col·laborador Otto Hahn. Per què va ignorar el tribunal dels premis el paper essencial que va exercir Meitner en el procés? Què va motivar aquesta aventura científica i la traïció que li va seguir? Amb veracitat i passió, aquesta obra llança llum.

- Jennifer Mathieu - Moxie

Les noies Moxie són guerreres! Una divertida novel·la sobre el feminisme.

La Vivian Carter n’està farta. Farta que a l’institut de secundària de la petita ciutat de Texas on estudia s’afavoreixi els nois de l’equip de futbol americà per sobre de tot. Farta dels codis de vestir sexistes, de l’assetjament als passadissos i dels comentaris masclistes dels nois durant les classes, que ningú no condemna ni castiga. Però, sobretot, està farta de complir sempre les normes.
Prenent l’exemple de la seva mare, la Viv vol fer alguna cosa perquè tot això canviï. I a partir d’una iniciativa que en principi sembla passar desapercebuda, la noia s’adona que ha començat ni més ni menys que una revolució de les noies.

- Malala Yousafzai - Totes som desplaçades

En "Totes som desplaçades", que és en part autobiografia i en part relat col·lectiu, la Malala no solament explora la seva pròpia experiència d'haver-se d'adaptar a una nova vida mentre enyora casa seva, sinó que també comparteix les històries personals d'algunes de les noies increïbles que ha conegut durant els seus viatges; noies que han perdut la comunitat, membres de la família i, sovint, l'únic món que coneixien.En una època de crisis migratòries, guerres i conflictes fronterers, "Totes som desplaçades" ens recorda, per boca d'una de les activistes joves més destacades del món, que els 68,5 milions de desplaçats que hi ha al món són tots persones (sovint, joves), i que cadascuna d'elles té esperances i somnis, i que tothom mereix que es protegeixin els drets humans universals i tenir una llar segura.


Entre d'altres!! 




Entrades populars d'aquest blog

UN PINGÜÍ DAMUNT DEL TELEVISOR

El poblat del Neolític Çatal Hüyük