3r ESO - Socials - La paradeta de la ganga

3r ESO - Ciències Socials

La paradeta de la ganga


"La paradeta de la ganga", és una activitat que hem fet el Dani i jo a Socials, i hem aprofitat la festivitat de Sant Jordi per exposar-la, però no és una activitat feta expressament per Sant Jordi.

Està relacionada amb la unitat didàctica "L'organització econòmica de les societats", i en concret amb les activitats econòmiques.

Hem cregut convenient que per a què entenguessin com  funciona qualsevol activitat econòmica desenvolupada per les persones, la millor manera era que els alumnes imles alumnes s'imaginessin que eren artesans i que confeccionessin qualsevol objecte fet a mà, per tal de veure les tres fases per les quals passa tota activitat econòmica. Així doncs, en la primera fase de producció, serà quan decidiran quins béns, en quina quantitat i quins mitjans han d'emprar per fer-la. Un cop decidit això, passaran a la fase de comercialització, és a dir, a la fase de venda al detall i, per últim, coneixeran la fase de consum, on  la compra dels béns que han posat a la venda, permetran a les persones satisfer les seves necessitats.
Per tant és un exercici didàctic i divertit alhora que els serveix per entendre com funcionen les activitats econòmiques  i per quines fases passen.

Montserrat Clopés
Professora del Departament de
Ciències Socials



 

Entrades populars d'aquest blog

UN PINGÜÍ DAMUNT DEL TELEVISOR

El poblat del Neolític Çatal Hüyük