1r i 2n de Batxillerat - ELS ALUMNES DE CIÈNCIES DE LA TERRA PARTICIPEN AL “PROJECTE RIUS”

Els alumnes de 1r i 2n de Batxillerat que cursen l’optativa de Ciències de la Terra van fer una excursió al riu Mogent la setmana passada amb motiu de col·laboració amb el “Projecte Rius”.


El Projecte Rius és una iniciativa de l’Associació d’Hàbitats l’objectiu del qual és fomentar l’apropament de les persones al medi i permetre conèixer les seves característiques tant en l’àmbit biològic com ecològic. És per això que l’institut no ha deixat escapar aquesta oportunitat i ha decidit col·laborar un any més des de l’optativa de Ciències de la Terra.
L’excursió va tenir lloc el divendres 28 de setembre, durant el transcurs de les tres últimes hores després del pati. D’entrada les professores Assumpta Rovira i Mercè Hermida van guiar els alumnes fins a un tram del riu òptim per realitzar la inspecció, aquest es trobava envoltat de plataners que projectaven una ombra i hi havia diversos bancs de fusta on anotar els resultats de les anàlisis.  
A continuació els alumnes van identificar amb l’ajuda del dossier que ofereix el Projecte Rius l’estat del medi que envoltava el riu i les diferents formes de vida que hi habitaven, majoritàriament dels arbres i de les flors. Tot seguit es van dividir en grups i un voluntari es va endinsar dins el riu amb unes botes per tal d’analitzar les seves condicions: la seva fluïdesa, els substrats del riu, l’heterogeneïtat, la cobertura de vegetació aquàtica... i en acabat es va extreure una mostra d’aigua i una roca que en finalitzar l’excursió van ser retornades.
Pel que fa als resultats es va arribar a les conclusions que era una zona bastant explotada tant pels camps del conreu com per les fàbriques que l’envoltaven;  també es va observar que hi havia majoritàriament éssers vius que requereixen unes condicions poc exigents per viure, i la vegetació és considerada “mediocre”. No obstant això cal destacar que no es van trobar deixalles.

Héctor Benítez Romero

Anem al riu!

El dia 28 de setembre els alumnes de 1r i 2n de Batxillerat de l'assignatura de Cièncie de la Terra vam dur a terme un estudi del riu Mogent. Aquest estudi va consistir a estudiar-ne la flora i la fauna i comprovar l'estat de l'aigua de la zona.

Sira Orta







 



Entrades populars d'aquest blog

UN PINGÜÍ DAMUNT DEL TELEVISOR

El poblat del Neolític Çatal Hüyük