Sortida de 1r d'ESO al Cim d'Àligues

El dia 3 de novembre de 2009 els alumnes de 1r d’ESO vam anar al Cim d’Àligues. Hi vam conèixer diferents tipus d’aus rapinyaires.
Quan vam anar a veure les aus a les gàbies ens van explicar moltes coses, per exemple, que hi ha de dos tipus d’aus rapinayires: les nocturnes i les diürnes, d’entre les quals distingim les caçadores i les carronyaires.
Les aus rapinyaires tenen un bec ganxut, urpes esmolades i potes fortes, que els permeten atrapar les preses amb facilitat:
  • Les aus diürnes surten de dia, tenen el cap petit, un bec punxegut i bona vista.
  • Les aus nocturnes surten de nit, tenen el cap pla i no tenen bona vista, però, en canvi, tenen l’oïda molt desenvolupada.
  • Les aus caçadores cacen i tenen la força a les urpes.
  • Les aus carronyaires tenen el cap petit i pelat i tenen la força en el bec. Mengen carronya (animals morts, ulls d’animals morts…)
Després de fer una volta per les gàbies vam anar a veure la sessió de vol, on vam conèixer de més a prop les aus rapinyaires. Vam veure volar alguns ocells.
Diferents ocells que vam contemplar: L’Òliba, el Duc Africà, el Falcó, l’Àliga de cap blanc, el Voltor comú, els Milans negres i el Duc Nival.
Després de dinar vam fer una gimcana, ens vam repartir en dos grups, uns érem els ducs i els altres les àligues. Les proves consistien a practicar el que havíem après sobre les aus. La sortida també tenia com a objectiu conèixer-nos millor.
Ariadna Benítez, Judith Villén, Ana Ramírez, 
Inés Pérez, Dani Lopera i Andrea Pérez
Alumnes 1r A-B-C d’ESO (2009-10)

+ FOTOS

Entrades populars d'aquest blog

UN PINGÜÍ DAMUNT DEL TELEVISOR

El poblat del Neolític Çatal Hüyük