L'alumnat de Biologia de 1r i 2n de Batxillerat visita l'IMIM

El dia 12 de febrer, els alumnes de 1r i 2n de batxillerat que fan biologia van anar a l’Institut Municipal d’Investigacions Mèdiques (IMIM), ubicat al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona, en un modern edifici que, tot mirant el mar, té forma de proa de vaixell, cosa que significa l’avanç de la ciència i l’esperança de trobar noves teràpies per actuar contra les malalties que avui dia són difícils de guarir.

La Marta Calsina, del servei de comunicació, va acompanyar-nos al llarg de les tres hores que va durar la visita. Primer vam veure un vídeo en el qual s’explicava la tasca que realitza l’IMIM i el que pensen i senten molts dels investigadors que hi treballen. Després vam passejar per l’edifici, a on vam veure, a través de les finestres, com treballaven els diferents investigadors del Departament de Ciències Experimentals i de la Salut de la Universitat Pompeu Fabra, el Centre de Regulació Genòmica, el Centre de Medicina Regenerativa, el Centre d’Imatge Molecular i el centre d’Epidemiologia AmbientalLa Marta va comentar la importància que té el fet que tants investigadors comparteixin un mateix edifici per tal d’augmentar la rendibilitat de l’instrumental de laboratori i per tal d’afavorir l’intercanvi d’informació entre tots ells.
Posteriorment vam visitar els laboratoris on es fa la recerca de medicaments contra el càncer de mama. En aquests laboratoris els alumnes van poder realitzar observacions de cultius de cèl·lules malignes al microscopi i, fins i tot, van poder inocular proteïnes en els pouets d’un gel per fer l’electroforesi i així poder separar les diferents proteïnes segons el seu pes molecular.
Finalment, per acomiadar-nos, ens van oferir un abundant piscolabis que tots vam gaudir.

Alumnes: 1r i 2n Batxillerat Biologia
Professores: Anna Mallo i Mercè Hermida

12-2-2010

Entrades populars d'aquest blog

UN PINGÜÍ DAMUNT DEL TELEVISOR

El poblat del Neolític Çatal Hüyük