dimecres, 24 de novembre de 2010

El bus de la prevenció

El dia 27 d'octubre els alumnes de 3r d'ESO vam participar en les activitats del Bus de la Prevenció.

Aquest autobús és una aula mòbil on se'ns vol conscienciar de la diversitat de riscos que ens envolten, perquè els i les alumnes aprenguem a identificar-los i adoptem conductes responsables. L'aula disposa d'audiovisuals i ordinadors. El Bus té capacitat per a 26 estudiants.

La sessió que s'imparteix té una durada d'una hora i és per a tota una classe. La sessió s'inicia amb la projecció d'un audiovisual introductori, acompanyada de l'explicació de les monitores. Les imatges il·lustren riscos propers a nosaltres, com ara l'exposició al soroll i la manipulació de càrregues, i ens alerta de la manera de prevenir-los. Una estona després, aquests continguts es treballen de forma lúdica amb una aplicació multimèdia. 
 
La aplicació multimèdia s'anomena “Joc de la Prevenció”. Es tracta d'un joc d'ordinador interactiu, combinació de formació i entreteniment, que ensenya, a partir d'un plantejament lúdic, l'adquisició d'hàbits i bones pràctiques en matèria de seguretat i salut laboral. En acabar el joc, se sumen els resultats dels i les alumnes i s'obté la puntuació de la classe. Entre totes les que hagin participat, la classe que hagi obtingut una puntuació més alta rebrà com a premi la sortida al Parc Olímpic del Segre.

Les puntuacions es poden consultar a la web: http://www.busdelaprevencio.cat/

Nermin Koubis, 3r B ESO