Els de 4t d'ESO han anat a Sitges



El dia 25 de novembre els alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Vinyes Velles vam anar d’excursió a Sitges.

A dos quarts de nou vam sortir de l’institut per dirigir-nos a Sitges. Vam recórrer una hora en autobús fins arribar-hi.

En arribar els alumnes ens vam dividir en dos grups, el primer la classe de 4t A amb les professores M. Antònia Guardiola i Júlia Pérez, el segon grup, compost per les classes de 4t B i 4t C, amb la professora Lourdes Alberich.

El primer grup es va dirigir cap al Museu Romàntic de Sitges i el segon grup es va dirigir cap el Museu Maricel.

En el Museu Romàntic vam veure com vivien en el Romanticisme. Aquest museu, també anomenat Can Llopis, és una casa del segle XIX, perfectament conservada, que ens permet acostar-nos a les formes de vida d’una família de propietaris catalans d’origen mariner que van viure la seva esplendor durant els anys del Romanticisme.

A través de les sales d’aquest museu, es podia apreciar l’evolució dels candelers i les aranyes d’espelmes de cera fins a arribar a l’enllumenat de gas.
 
En el museu Maricel de Sitges vam veure un conjunt d’edificis que estan situats en el mateix lloc on es va construir l’antic hospital medieval de Sitges. Alguns elements d’aquest hospital, com ara els arcs gòtics, formen part de la construcció actual.

L’any 1912 el milionari Charles Deering va començar, amb la col·laboració de l’enginyer Miquel Utrillo i Morlius, la construcció del Palau Maricel com a lloc per assegurar la conservació de les seves col·leccions d’art. Charles Deering va comprar les cases a cada costat del carrer i va arreglar les del costat de la mar per la seva residencia.

Després de veure els dos museus tots els alumnes i alumnes vam menjar a la platja de Sitges. 
 
A un quart de cinc vam tornar en autobús i vam arribar a Montornès a un quart de sis.

Saïda Sammar i María Dolores Rodríguez 4t A d’ESO

Entrades populars d'aquest blog

UN PINGÜÍ DAMUNT DEL TELEVISOR

El poblat del Neolític Çatal Hüyük