LA CAMPANYA DE TARDOR DEL PROJECTE RIUS


  

Ja ha arribat la campanya de tardor del Projecte Rius. Com cada any, els alumnes de Ciències de la Terra i del Medi Ambient de primer i segon de batxillerat van fer la inspecció del riu Mogent al seu pas per Montornès.

L'alumnat va mesurar l’amplitud i la fondària del riu, així com el cabal i la velocitat de l’aigua, i van poder comprovar que eren superiors a les observades en altres campanyes. El riu portava molta més aigua del que és habitual, a causa de les intenses pluges que van caure pel pont del Pilar. Els nois i les noies també van agafar mostres d’aigua per mesurar diferents paràmetres fisicoquímics i analitzar-ne la qualitat. A més, es va valorar la salut de l’entorn del riu, la vegetació i la fauna, que han millorat notablement al llarg de les diferents campanyes.

L’Institut Vinyes Velles col·labora amb el Projecte Rius des de l’any 2007. Aquesta és una iniciativa que porta a terme l’Associació Hàbitats amb l’objectiu principal d’estimular la participació activa de la societat en la conservació i millora dels nostres rius. Fomenta l’apropament de la gent al riu i permet conèixer com són i com funcionen els ecosistemes fluvials, els organismes que hi podem trobar, la seva importància ambiental i social, i també els problemes que pateixen i les possibles solucions al respecte.
El Projecte Rius té l’àmbit bàsic d’actuació en les diverses conques fluvials de Catalunya, tot i que actualment s'està desenvolupant també a d’altres zones com el País Valencià, Galícia, Madrid, Cantàbria i Portugal, a través de la Xarxa Projecte Rius.

Mercè Hermida i Anna Mallo,
Professores de Biologia i Geologia


+ Fotos 

Entrades populars d'aquest blog

UN PINGÜÍ DAMUNT DEL TELEVISOR

El poblat del Neolític Çatal Hüyük