divendres, 11 de maig de 2012

Canvi climàtic


Els alumnes de 1r de Batxillerat vam assistir a una xerrada sobre el medi ambient i el canvi climàtic.
Una monitora de Granollers va ser qui ens va informar sobre els problemes que patim actualment al nostre planeta.

Ens va ensenyar com era el món abans que el canvi climàtic l'afectés amb tanta força.
Durant la xerrada, ens vam fer tres preguntes clau que ella ens va resoldre:

- En primer lloc... quines conseqüències té el que anomenem canvi climàtic?

Aquest fenomen causa canvis radicals a les temperatures, que esdevenen extremes. Fa pujar el nivell del mar, la qual cosa provoca que els pols es desfacin, de manera que fins i tot un país com Holanda podria acabar sota l'aigua.

- A continuació, què ha fet la humanitat per contribuir al canvi climàtic?

Hem comès imprudències com explotar el boscos, utilitzar productes que contenen gasos CFC, que són realment nocius per a l'atmosfera.

Per culpa d'aquestes actuacions que l'ésser humà ha dut a terme al llarg la història, ara hem perdut moltes zones que abans eren completament verdes, ja que s'han explotat per aconseguir-ne recursos o només per edificar el terreny.

Aquí en podem veure un exemple:
 
- I per acabar, com ens pot afectar tot això?

Com podem veure a les notícies, cada vegada es produeixen més desastres naturals, causats per aquest embogiment del clima i de les temperatures.

A causa del desglaç, els animals que viuen als pols perillen, i cada cop hi ha més espècies que perden els seus habitatges naturals per culpa de les catàstrofes.

La desertització cada vegada és major, i al món hi ha moltes més malalties causacdes pel canvi climàtic.

Quines conclusions podem treure de tot plegat? Vosaltres creieu que hem de continuar sense preocupar-nos per aquest planeta?

Hauríem de parar més atenció al que fem, ja que no només nosaltres vivim en aquest món, i si a vosaltres no us agrada viure en un món que cada vegada va a pitjor, tenint el compte aquesta situació, què pensaran els nostres fills, quan vegin que els seus pares no han fet res per aturar aquest desastre?

 Ningú no ha dit pas que fem tard per poder restaurar i canviar aquest món.
 Alba López
1r B Btx