Exposició: “El món de l’energia”


El dia 14 d’octubre, els alumnes de 1r B d'ESO vam sortir de l’institut per anar cap a un camió que estava a l’esplanada que hi ha a prop. Quan hi vam entrar, vam seure per parelles per fer unes activitats. Després ens van explicar els procés de les energies. A la paret hi havia una pantalla on, en apropar la mà, vèiem una explicació de l’objecte penjat. Al final, ens van ensenyar un vídeo en el qual s’explicava el procés de la gasolina. En marxar ens van donar un punt de llibre i un clauer. Ens ho vam passar genial!


Irene Lopera, Arnau Murciano, i Laia Piñol 1r B d'ESO


Divendres 11 d'octubre, a les 10 del matí, els alumnes de 1r C d'ESO vam fer una sortida al camió de Repsol. Ens acompanyaven les professores Marisa i Irene. Al camió, el monitor, l'Iker, ens va informar sobre el tema de l'energia i els diferents tipus de combustibles. Després, vam fer unes activitats en unes pantalles tàctils. Al final, vam veure una maqueta que, amb imatges, explicava com es produeix l'electricitat. Abans d'anar-nos-en, l'Iker ens va regalar un clauer i un punt de llibre a cadascú. Ens va agradar molt.

Rubén Molina 1r C d'ESO


Fundación Repsol ha posat en marxa El Mundo de la ENERGÍA ¿Sabías que…? una iniciativa que té l'objectiu de difondre, especialment entre els més joves, el món de l'energia i mostrar de manera didàctica els processos d'extracció, refinament i producció del petroli i els seus derivats.

Aquesta campanya de sensibilització educativa està dirigida principalment a estudiants d'ESO i Batxillerat, així com a docents, associacions i públic en general.


Entre els seus objectius hi ha el familiaritzar els joves amb l'energia, difondre la seva importància en la societat actual i transmetre la necessitat d'actituds responsables tant en l'ús com en la seva explotació i producció. 


Fundació Repsol duu a terme aquesta campanya mitjançant una Aula Mòbil en la qual es desenvolupen activitats pedagògiques conduïdes per educadors especialitzats. L'aula està equipada amb tecnologies d'avantguarda, com a realitat augmentada, un mur interactiu, pantalles tàctils i audiovisuals. A més, està adaptada per a persones amb discapacitat, facilitant tant el seu accés com la seva participació en les activitats. 

A través dels panells i les diferents activitats programades als escolars podran conèixer que el petroli és la font d'energia més utilitzada i com està present en la major part dels productes que utilitzem en la vida quotidiana. L'aula mostra, de manera propera i didàctica els processos d'extracció i refinament del petroli, el funcionament de les plantes petroquímiques i com s'obtenen els productes derivats. També es poden conèixer els últims avenços tecnològics de la indústria energètica.

L'Aula Mòbil, que està preparada per dur a terme les activitats amb grups de fins a 30 persones.

http://www.repsol.com/es_ca/corporacion/complejos/tarragona/sala-de-prensa/notas-de-prensa/190613-aula-movil-fundacion-repsol-tarragona.aspx










Entrades populars d'aquest blog

UN PINGÜÍ DAMUNT DEL TELEVISOR

El poblat del Neolític Çatal Hüyük