Ficcions, l’aventura de crear històries

Acaba de començar la sisena edició del concurs de creació literària per a joves “FICCIONS, l’aventura de crear històries”, al qual s’han inscrit alguns alumnes del nostre Institut. Amb l’objectiu d’impulsar la creativitat i el treball en equip dels estudiants de 3r i 4t d’ESO i Batxillerat amb inquietuds literàries i culturals, aquest concurs es desenvolupa a través del web www.ficcions.cat, on, a part de publicar les seves històries, els participants poden trobar notícies, entrevistes, enllaços i sortejos.


FICCIONS proposa cinc fragments extrets de cinc obres d’autors catalans i internacionals a partir dels quals els participants-individualment o en grup-, crearan la seva pròpia història en cinc capítols. Les obres i els autors proposats enguany són: “la Casa del Silenci”, de Blanca Busquets, “Dos taüts negres i dos de blancs”, de Pep Coll, “L’escala del dolor”, d’Albert Villaró, “Orgull i prejudici”, de Jane Austen i “La invenció de l’Hugo Cabret”, de Brian Selznick. El concurs acaba el 23 d’abril, coincidint amb la diada de Sant Jordi, i el veredicte es farà públic al maig, en un acte de cloenda al qual seran convidats els finalistes i el seu professorat. El primer premi serà un iPad per a cada membre del grup guanyador, i també es lliuraran premis territorials per a les millors històries de cada zona.

Des d’aquí volem animar els nostres alumnes participants i desitjar-los molta sort en el concurs, tot i que, com sempre, el més important és participar i gaudir imaginant i escrivint històries!  

Entrades populars d'aquest blog

UN PINGÜÍ DAMUNT DEL TELEVISOR

El poblat del Neolític Çatal Hüyük