L'equip de redacció de Capicua us dona la benvinguda al format en línia de la revista de l'Institut Vinyes Velles

divendres, 14 de febrer de 2014

Ficcions, l’aventura de crear històries

Acaba de començar la sisena edició del concurs de creació literària per a joves “FICCIONS, l’aventura de crear històries”, al qual s’han inscrit alguns alumnes del nostre Institut. Amb l’objectiu d’impulsar la creativitat i el treball en equip dels estudiants de 3r i 4t d’ESO i Batxillerat amb inquietuds literàries i culturals, aquest concurs es desenvolupa a través del web www.ficcions.cat, on, a part de publicar les seves històries, els participants poden trobar notícies, entrevistes, enllaços i sortejos.


FICCIONS proposa cinc fragments extrets de cinc obres d’autors catalans i internacionals a partir dels quals els participants-individualment o en grup-, crearan la seva pròpia història en cinc capítols. Les obres i els autors proposats enguany són: “la Casa del Silenci”, de Blanca Busquets, “Dos taüts negres i dos de blancs”, de Pep Coll, “L’escala del dolor”, d’Albert Villaró, “Orgull i prejudici”, de Jane Austen i “La invenció de l’Hugo Cabret”, de Brian Selznick. El concurs acaba el 23 d’abril, coincidint amb la diada de Sant Jordi, i el veredicte es farà públic al maig, en un acte de cloenda al qual seran convidats els finalistes i el seu professorat. El primer premi serà un iPad per a cada membre del grup guanyador, i també es lliuraran premis territorials per a les millors històries de cada zona.

Des d’aquí volem animar els nostres alumnes participants i desitjar-los molta sort en el concurs, tot i que, com sempre, el més important és participar i gaudir imaginant i escrivint històries!