La participació d'alumnes de l'Ins Vinyes Velles en la Codeweek 2015


L'any 2013 un grup de joventut de DG Connect, la Direcció General de la Comissió Europea per les comunicacions i la tecnologia (European Commission Directorate General for Communications Networks, Content & Technology), inicià un projecte enfocat a apropar la programació als més joves.


Aquest projecte s’anomena CodeWeek.EU, la Setmana Europea de la Programació, i 
consisteix en el fet que arreu d’Europa s’organitzen petits events perquè nens i adolescents aprenguin, de forma lúdica, tècniques bàsiques de programació que els incitin a conèixer amb més profunditat la tecnologia. Que passin de ser consumidors
passius a ser creadors de tecnologia.

Aquest any l’Institut Vinyes Velles de Montornès del Vallès ha participat per primera vegada, tot duent a terme tres projectes que han apropat la programació als joves del nostre poble.






La finalitat d’aquest projecte és mostrar-los una tècnica, la programació, pràcticament desconeguda i que forma part de la base de la tecnologia actual. A més de ser un camp laboral amb un gran futur al nostre país és un important recurs pedagògic que permet als professors millorar la forma com els nostres alumnes aprenen altres matèries.

Del 13 al 18 d’octubre alumnat del nostre institut va realitzar classes entre iguals de programació gràfica enfocada a l’art, la programació de dispositius mòbils i la robòtica. Les classes anaven dirigides a alumnes que no han escollit la programació com part del seu currículum i estaven impartides per alumnes que sí ho havien escollit, acompanyats pels professors del Departament de Tecnologia del nostre institut. Foren sessions totalment pràctiques en les quals els nostres alumnes varen comprovar per ells mateixos que podien controlar des d’un grup de leds o una imatge a una pantalla al GPS i la càmera del seu propi mòbil fent-los servir per a aplicacions que ells mateixos imaginaven i anaven construint, de mica en mica, fent servir coneixements que havien adquirit en matèries tant distintes com la geografia o la física.

El resultat final ha estat un èxit reconegut pels organitzadors de la CodeWeek mitjançant un certificat que reconeix la nostra contribució activa a l’èxit de la iniciativa. Però especialment reconegut per la satisfacció dels nostres alumnes amb la experiència.
Irene Puig
Professora del Departament de Tecnologia
Ins Vinyes Velles – Montornès del Vallès
Twitter: @CodeWeekEU - etiqueta#codeEU

Entrades populars d'aquest blog

UN PINGÜÍ DAMUNT DEL TELEVISOR

El poblat del Neolític Çatal Hüyük