divendres, 25 de novembre de 2016

#25N Prou control

25 de novembre, Dia Internacional contra la violència masclista

L'Ins Vinyes Velles s'adhereix a la lluita contra la violència masclista. 

L'alumnat de 4t va assistir, dilluns, 21 de novembre, al monòleg interpretat per Pamela Palenciano Jódar a l'Espai Cultural Montbarri, No solo duelen los golpes.

Avui, l'alumnat de 1r de Batxillerat de Literatura Catalana visita l'exposició Caterina Albert/Víctor Català, itinerari vital, intel·lectual i literari, escriptora que va haver d'adoptar un pseudònim masculí per poder publicar i poder formar part del món literari de l'època en què va viure.


"Pren el pseudònim del nom del protagonista de la seva novel·la inacabada Càlzer d’amargor. Aquest pseudònim li permet crear sense estar limitada per la moral de l’època i no ser jutjada per ser dona. Construeix un personatge públic que no té res a veure amb la realitat. Diu que és “escriptora aficionada”, “reclosa a casa” i “aïllada del cercle literari”.

[Fragment del text d'un dels plafons de l'exposició]

Us convidem a assistiren els propers dies als actes programats per l'Ajuntament de Montornès que encara s'han de celebrar i que, sobretot, reflexioneu sobre les situacions de violència que, malauradament, encara pateixen moltes dones i infants i ajudeu a erradicar-les definitivament.

MANIFEST INSTITUCIONAL - DIA INTERNACIONAL PER A L’ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA ENVERS LES DONES - 25 de novembre de 2016