Vídeos 360 i realitat virtual a les classes de batxillerat

El passat mes de novembre els alumnes de 1r de batxillerat de la assignatura Tecnologia Industrial varen tenir la oportunitat de ser els primers alumnes del nostre institut a fer servir unes ulleres de realitat virtual per a mòbil durant la classe.

Durant una de les sessions, per mostrar-los vídeos de dues instal·lacions de producció energètica, en comptés de fer servir el projector al estil tradicional, férem servir aquests dispositius que permeten veure els vídeos en 360 graus, des del punt de vista d'un helicòpter i diversos drons que recorren una planta hidroèlectrica i una plataforma petrolífera oceànica.

El resultat de la classe fou força interessant i ens fa veure que podrem ampliar el seu ús fora de l’àmbit de les ciències i la tecnologia cap a les ciències socials i les arts.


Amb aquest projecte, que està sent desenvolupat per les professores Catiana Rosselló del Departament de Ciències Experimentals i Irene Puig del Departament de Tecnologia, volem aprofitar les tecnologies digitals per millorar l’aprenentatge dels nostres alumnes, apropant-los a llocs que només es poden veure de forma teòrica i mostrant-los que allò que aprenen a l’aula té una gran importància aplicada al món exterior.
Alumnes de 1r de Batxillerat tot experimentant amb les ulleres de realitat virtual en una de les aules de Tecnologia


  • Sapiguem alguna cosa més del terme dron 
"Tant dron, com vehicle aeri no tripulat, com UAV (tots tres, noms masculins) es consideren formes adequades; en canvi, es considera menys adequada en català la forma *drone (escrita en rodona o en cursiva), inicialment proposada pel TERMCAT. [...] Pel que fa a dron (forma normalitzada pel Consell Supervisor; el plural és drons)"

Informació obtinguda en la consulta efectuada el dia 22-2-2017 a Termcat

Entrades populars d'aquest blog

UN PINGÜÍ DAMUNT DEL TELEVISOR

El poblat del Neolític Çatal Hüyük