Sortida de dibuix tècnic a l’Espai Barberí



RCR arquitectes o RCR Aranda, Pigem i Vilalta arquitectes és un despatx d'arquitectes que té la seva seu a la ciutat d'Olot. Creat l'any 1987 està integrat pels olotins Rafael Aranda i Carme Pigem i el vigatà Ramon Vilalta. Els seus projectes arquitectònics es destaquen per la seva especial comprensió de l’encaix de les obres amb el seu entorn i paisatge.

Entre altres, destaca el camp d'atletisme Tussols-Basil a Olot (1991-...). La pista s'inscriu curosament entre la naturalesa i la topografia, encaixada al terreny de tal forma que els roures àlbers centenaris resten inscrits en el circuit dels atletes, i sense impedir la seva visió, aquests sembla que corrin entremig dels troncs del bosc. En paraules del crític d'arquitectura Josep Maria Montaner "es recrea l'atmosfera catàrtica i primigènia dels jocs en la planícia d'Olímpia. Com si fos un teatre grec, es revela l'origen de l'espai esportiu enmig d'un clar del bosc".

L'any 2005 han estat guardonats amb el Premi Nacional d'Arquitectura i Espai Públic, concedit per la Generalitat de Catalunya, per l'edifici de l'Escola Bressol Els Colors de Manlleu. També han rebut el premi FAD pels pavellons al restaurant Les Cols.

El 2009 han estat finalistes al premi Mies Van der Rohe d'arquitectura per la seva Biblioteca de Sant Antoni, Casal d'Avis i Espai Interior d'Illa a l'Eixample de Barcelona.

L'any 2017, van rebre el Premi Pritzker, esdevenint el primer estudi d'arquitectura català en aconseguir-lo i el segon de tot l'estat espanyol, després que l'aconseguís Rafael Moneo l'any 1996.

Des de RCR BUNKA Fundación Privada s’ofereix visites guiades per l’Espai Barberí i rutes guiades a l’obra pública de RCR Arquitectes en Olot: Pavelló del Bany, Estadi d’Atletisme i Parc de Pedra Tosca. Els alumnes de Dibuix Tècnic de batxillerat van visitar l’Estadi d’Atletisme.

Primerament es va visitar l’Espai Barberí com a seu de RCR Arquitectes, ens van explicar el seu concepte de treball i la influència japonesa tant present en el seu ambient de treball, vam poder veure el despatx dels arquitectes fundadors així com el Premi Pritzker que van guanyar en el 2017,seguidament ens van mostrar el seu arxiu on vam poder observar diferents treballs realitzats per ells, les seves maquetes i diferents projectes públics realitzats durant el seu període com a arquitectes.

El Premi Pritzker d'arquitectura va ser creat el 1979 per la fundació nord-americana HyattEs lliura anualment a un arquitecte en vida de qualsevol país, que hagi mostrat a través dels seus projectes i obres les diferents facetes del seu talent com a arquitecte i hagi contribuït amb elles a l'enriquiment de la humanitat.

El premi anual de 100.000 dòlars té un clar paral·lelisme amb el Premi Nobel, tant per la seva importància i repercussió, com per la forma com es decideix el guanyador. La cerimònia de lliurament del guardó es realitza en diferents llocs del món

“Encara que sempre he pensat que l’arquitectura era cosa de números, vaig descobrir que existeix una importància en l’harmonia entre les estructures i la naturalesa, parlem d’art.” 

 Marc Pujol Muñoz, alumne de 2n Batxillerat.






Entrades populars d'aquest blog

UN PINGÜÍ DAMUNT DEL TELEVISOR

El poblat del Neolític Çatal Hüyük