4r d'ESO - Taller de ciclomotors



El passat dilluns 28 de gener l’alumnat de 4t d’ESO va participar en una sessió formativa organitzada pel Servei Català de Trànsit que es va dur a terme al nostre centre. L’objectiu principal del conjunt d’activitats programades és promoure la conducció segura entre la gent jove que utilitza ciclomotors i motocicletes. L’alumnat va rebre una xerrada i després va poder realitzar diferents activitats d’educació viària pràctica amb ciclomotors.


El taller sobre ciclomotors em va agradar, tant la part teòrica com la part pràctica.

En la part teòrica, el noi que ens va venir a explicar com funcionava el taller també ens va donar uns consells per tenir en compte a l’hora de pujar als ciclomotors elèctrics. Ens va fer algunes explicacions sobre la contaminació que emetien els vehicles amb motor de combustió i els motors elèctrics. El noi va ser molt enrotllat amb nosaltres i, de vegades, ens comentava anècdotes seves de quan era petit i anava en moto.

Per altra banda, la part pràctica també va ser bastant divertida. Al principi estàvem una mica nervioses i nerviosos, però per la sensació d’alguns que no havíem pujat mai en aquests vehicles, com jo. Una vegada a la pista, amb les motos elèctriques enceses i ja preparats per sortir, havíem de seguir un circuit que consistia a fer una recta controlant la velocitat al primer tram. Al segon tram havíem de passar pel mig de dues gomes intentant no trepitjar-les mantenint l’equilibri; el tercer consistia a fer una ziga-zaga mirant de no tocar els cons, i, per últim, al quart tram, havíem de passar per una mena de rotonda. Així finalitzava el circuit.

La veritat és que aquella hora se’m va fer bastant curta i em vaig quedar amb ganes de repetir.


Dani Abujas

4t C

 



Entrades populars d'aquest blog

UN PINGÜÍ DAMUNT DEL TELEVISOR

El poblat del Neolític Çatal Hüyük