Setmana de la Natura

 Setmana de la Natura del 3 - 11 d'octubre

L'institut Vinyes Velles i la seva tasca pel manteniment de la natura. Petites accions, grans canvis.

Al voltant del Dia Mundial del Medi Ambient (5 de juny) arriba la setmana de la Natura. Una setmana dedicada a fer valdre la tasca de totes les organitzacions que conserven la natura en el seu dia a dia.

La revista Capicua ha realitzat un recopilatori d'accions que han dut a terme alumnes de l'Institut relacionades amb el medi ambient.

1. Projecte "Els tresors del camí fluvial"

Els alumnes de 2n d'ESO fa dos cursos a partir de l'optativa "Planeta Terra" van realitzar un recorregut ecològic per ensenyar als alumnes de 2n de primària de l'escola Mogent la fauna i la flora de Montornès.

Les activitats que van preparar van ser:

1. Memory per relacionar animals amb els seus rastres.
2. Memory per relacionar plantes amb el seu entorn.
3. Memory per relacionar els animals amb el seu entorn. 
4. Activitat de neteja de la zona de pícnic del camí fluvial.
5. Activitat de ball simbòlic per explicar la història de la font de Caterina.
6. Dos puzles: un del pont vell i l'altre del pont actual.





 Un cop preparades totes les activitats amb els seus materials, els alumnes de 2n van fer una sortida per col·locar les capses en llocs estratègics per on passarien amb els alumnes de 2n de primària. A mesura que anaven trobant les activitats de la gimcana, els alumnes d'ESO feien de professors i les anaven explicant. 

2. Plantada d'arbres 

Aquesta activitat s'emmarca dins de les que ofereix l'Ajuntament de Montornès del Vallès al seu catàleg d'activitats educatives i es realitza, cada any des del 2014.

Roures, aurons, alzines i suros són arbres típics de la vegetació mediterrània i ara es poden veure al pati de l'Institut Vinyes Velles. Els jardiners que els han plantat i se'n faran càrrec són els mateixos alumnes. Un monitor de l'entitat BioEduca els guia en el procés i els ajuda a identificar les varietats vegetals.

Click per a ampliar les imatges


3. Cursa d'Orientació i recollida de deixalles.

Els alumnes de 1r d'ESO durant el crèdit de síntesi realitzen sortides d'orientació als boscos propers a Montornès. Durant el recorregut, disposen de guants i bosses per anar recollint tota la brossa i deixalles que troben pel camí. El curs passat, en quatre dies, van comprovar que sumant l'esforç de tots els grups havien aconseguit recollir 32,8 kg de deixalles.

ImagenImagen


Ens enfrontem a l'amenaça de greus canvis ambientals globals i aquí és on nosaltres hem de parar, pensar i prendre decisions del que podem implementar per al manteniment de la nostra natura. 
Hi ha una frase molt clara "Petites accions, grans canvis". Tots podem ajudar a cuidar el planeta i la situació de totes les persones que l'habiten introduint petits canvis en el nostre dia a dia. Els alumnes del Vinyes Velles ho demostren amb les seves activitats i projectes per aquest motiu, us dediquem aquest article i us agraïm la vostra feina.


Felicitats! 



Entrades populars d'aquest blog

UN PINGÜÍ DAMUNT DEL TELEVISOR

El poblat del Neolític Çatal Hüyük